miércoles, 26 de agosto de 2009



Declaració unitaria (Signatures actualitzades: 15/8/09)
Les organitzacions socials, polítiques i solidàries sota signants, davant del curs del cop d’estat a Hondures i el projecte imperialista d’instal•lar bases militars a Colòmbia per ofegar l'esperança de llibertat i emancipació en el conjunt d'Amèrica Llatina, declarem:
1. El nostre ple suport a la tornada immediata i sense restriccions de Manuel Zelaya i la restitució de l’ordre constitucional, sense condicions a Hondures. Tant mateix, exigim el càstig als culpables del cop d’estat i el no qüestionament de la sobirania popular per decidir lliurement el seu futur, mitjançant referèndum, consulta o qualsevol mitjà democràcia participativa.
2. Denunciem el cinisme practicat pel govern d'EEUU i els seus satèl•lits en l'OEA amb una política que parla de reconeixement de la constitucionalitat de la presidència de Zelaya mentre mantenen acords, converses amb els colpistes i tot tipus de maniobres dilatòries destinades a desmobilitzar el formidable moviment de resistència que s’ha despertat a Hondures coordinat pel Front Nacional de la Resistència al cop d’estat.
3. Considerem que tot això forma part d’una decidida ofensiva de l'imperialisme nord-americà i les transnacionals contra els països de l'Alba i totes les forces progressistes d'Amèrica Llatina per preservar la seva hegemonia, els tractats de lliure comerç i els seus interessos de privatització i explotació de recursos.
4. Rebutgem la campanya de falses acusacions i mentides, curiosament coordinades, contra El Govern d´Equador i el de Veneçuela provinents d'EEUU, el major consumidor de drogues del món i gracies al seu govern, Colòmbia el major productor, amb el seu narcopresident Uribe al capdavant. Els principals actors del narcotràfic, tenen el valor de parlar de fracàs de la política antidroga a Veneçuela. Tot això, sol a fi de justificar la presència militar nord-americana a la zona: el "Pla Colòmbia"
5. Alertem a l’opinió pública sobre la gravetat que Colòmbia es converteixi en el portaavions més gran de la història amb la instal•lació de fins a set bases nord-americanes, amenaçant, ja sense embuts, la sobirania de tots els països Llatinoamericans. Suposa un pas gravíssim en la internacionalització del seu conflicte intern i amenaça amb desestabilitzar la regió amb una provocació d’imprevisibles conseqüències.
6. Denunciem a totes les transnacionals de la comunicació, des de CNN al grup Prisa i tota la xarxa de Canals de TV, diaris i a emissores pertanyents a les oligarquies locals, amb el seu "cartel" el SIP (Societat Interamericana de Premsa) que combinen la desinformació amb la calúmnia a fi d’establir una realitat virtual vers l'opinió pública mundial com a base per poder desenvolupar la seva ofensiva militar.
7. Ens comprometem a desenvolupar tot tipus d’accions solidàries, des d’ara, i de la forma mes coordinada possible per respondre de forma contundent a qualsevol tipus d’agressió.Contra les oligarquies, el cop feixista a Hondures i l’amenaça imperialista a tota Amèrica LlatinaPer enviar adhesions: assembleabolivariana@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario